Ελληνική Ομοσπονδία Ποδόσφαιρου Φτερού
Καλωσήρθατε στην Επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοπτέρισης

Το Ποδόσφαιρο Φτερού (Shuttlecock) ή Ποδοπτέριση στην Ελληνική, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ευρώπη στην Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936. Όμως πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να ιδρυθεί η πρώτη λέσχη Ποδοπτέρισης στη Γερμανία το 1989. Ακολούθησαν η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα με αρκετά σωματεία που ψυχαγωγούνταν με αυτό το άθλημα-παιχνίδι που εξασκούσε τα αντανακλαστικά, τη συγκέντρωση και τη ταχύτητά των αθλητών. Η εξάπλωση του αθλήματος ήταν τέτοια που το 1999 ιδρύεται στο Βιετνάμ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Φτερού (International Shuttlecock Federation, ISF) και διεξάγεται το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από 20 χρόνια ανεπίσημων διοργανώσεων, τοπικών και Ασιατικών Πρωταθλημάτων.

Ομαδικό Γυναικών 2013

Την Κυριακή 7 Απριλίου του 2013 ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική στην κατηγορία του Ομαδικού Γυναικών, στη Νέα Χαλκηδόνα.

Με ενθουσιασμό έληξε η φετινή αγωνιστική χρονιά της Ποδοπτέρισης με την ομάδα του Αθλητικού συλλόγου Τίγρη Δράκου να κερδίζει δικαιωματικά την πρώτη θέση στην κατηγορία του Ομαδικού γυναικών, διατηρώντας τον τίτλο για μια ακόμη χρονιά. Έκπληξη των αγώνων η τελική επίδοση όλων τω αθλητριών με ένα βελτιωμένο επίπεδο συναγωνισμού με ιδιαίτερη εμφάνιση και αγωνιστική ετοιμότητα της Τζιάλη Αλεξίας του Α.Ο. Μεταμόρφωσης.

Στην 2η θέση της κατηγορίας έφτασαν τα κορίτσια του Αθλητικού Συλλόγου Αρτέμιδας, Σταυρίδου Ελένη, Βαλεντίνα Τζιάλη και Γιαννακοπούλου Άννα, εντυπωσιάζοντας το κοινό και τις συναθλήτριές τους για την άριστη συνεργασία τους.

Η 3η θέση ανήκει στην ομάδα του Φίδι Γερανού που παρουσίασε βελτιωμένη εικόνα και η οποία πρόσφερε μεγάλο ενδιαφέρον στην εξέλιξη των παιχνιδιών.

Τελική βαθμολογία και κατάταξη στα Ομαδικά Γυναικών1. A.O. Μεταμόρφωσης [36]2. A.O. Αρτέμιδας [34]3. Α.Σ. Φίδι & γερανός [27]

4. Α.Σ.Σ.Γ.Κ. Νοτίου Ελλάδος [23]5. Α.Σ. Άνεμος [22]6. Α.Σ. Καλλιθέας [21]7. Α.Ο. Βου Σου Κβουάν [20]8. Α.Σ. Λύκοι [19]

9. Α.Σ.Γ.Σ.Κ. Μυγδονία [18]

10. Α.Σ. Φοίνικας [17]

11. Α. Σ. Κόκκινος Φοίνικας [16]12. Σ.Γ.Α. Γου Σου Κουάν [12]Πρωταθλητής 2012, στην κατηγορία του Ομαδικού Γυναικών είναι ο A.O. Μεταμόρφωσης.

Στη 2η θέση η ομάδα του Αθλητικού Συλλόγου Αρτέμιδας, ενώ την 3η θέση κατέκτησε η ομάδα του Α.Σ. Φίδι & γερανός.Γιατί το ποδόσφαιρο παίζεται κι αλλιώς...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.featherball.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δημιουργία και Συντήρηση Mindwind | Συνεργασία Web Premium Links