Ελληνική Ομοσπονδία Ποδόσφαιρου Φτερού
Καλωσήρθατε στην Επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοπτέρισης

Το Ποδόσφαιρο Φτερού (Shuttlecock) ή Ποδοπτέριση στην Ελληνική, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ευρώπη στην Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936. Όμως πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να ιδρυθεί η πρώτη λέσχη Ποδοπτέρισης στη Γερμανία το 1989. Ακολούθησαν η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα με αρκετά σωματεία που ψυχαγωγούνταν με αυτό το άθλημα-παιχνίδι που εξασκούσε τα αντανακλαστικά, τη συγκέντρωση και τη ταχύτητά των αθλητών. Η εξάπλωση του αθλήματος ήταν τέτοια που το 1999 ιδρύεται στο Βιετνάμ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Φτερού (International Shuttlecock Federation, ISF) και διεξάγεται το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από 20 χρόνια ανεπίσημων διοργανώσεων, τοπικών και Ασιατικών Πρωταθλημάτων.

Μονά Γυναικών 2013

Με την κατηγορία του Μονού Γυναικών ολοκληρώθηκε επιτυχώς και η 4η Αγωνιστική του Ελληνικού Πρωταθλήματος 2013, την Κυριακή 3 Μαρτίου στη Νέα Χαλκηδόνα.

Το αγωνιστικό παρόν έδωσαν τα κορίτσια όλων των ομάδων με πολύ ωραία παιχνίδια και με ανάλαφρη διάθεση. Πρωταθλητής 2013, στην κατηγορία του Μονού Γυναικών είναι ο Αθλητικός Σύλλογος Αρτέμιδας με την αθλήτρια Σταυρίδου Ελένη να κατακτά με την αγωνιστική της εμπειρία, εύκολα την πρώτη θέση. Σημαντική ήταν η βελτίωση της Κωνσταντίνας Αντάρη η οποία κατέκτησε την 2η θέση για τον Α.Ο. Μεταμόρφωσης, δίνοντας στο Σύλλογο της πολύτιμους βαθμούς στη γενική κατάταξη.

Έκπληξη για όλους αποτέλεσε η άνοδος του Α.Σ. Άνεμος στην Τρίτη θέση της κατάταξης με την αθλήτρια Αντωνίου Ευσταθία να παλεύει με πάθος για την νίκη.

Τελική βαθμολογία και κατάταξη στα Μονά Γυναικών

1. A.O. Αρτέμιδας [33]

2. Α.Ο. Μεταμόρφωσης [27]


3. Α.Σ. Άνεμος [24]

4. Α.Σ. Φίδι & γερανός [21]

5. Α.Σ.Σ.Γ.Κ. Νοτίου Ελλάδος [19]

6. Α.Σ. Καλλιθέας [17]

7. Α.Ο. Βου Σου Κβουάν [16]

8. Α.Σ. Λύκοι [15]

9. Α.Σ.Γ.Σ.Κ. Μυγδονία [14]

10. Α.Σ. Φοίνικας [13]

11. Α. Σ. Κόκκινος Φοίνικας [13]


12. Σ.Γ.Α. Γου Σου Κουάν [13]


Πρωταθλητής 2013, στην κατηγορία του Μονού Γυναικών είναι ο Αθλητικός Σύλλογος Αρτέμιδας.

Στη 2η θέση η ομάδα του A.O. Μεταμόρφωσης., ενώ την 3η θέση κατέκτησε η ομάδα του Α.Σ. Άνεμος.Γιατί το ποδόσφαιρο παίζεται κι αλλιώς...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.featherball.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δημιουργία και Συντήρηση Mindwind | Συνεργασία Web Premium Links