Ελληνική Ομοσπονδία Ποδόσφαιρου Φτερού
Καλωσήρθατε στην Επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοπτέρισης

Το Ποδόσφαιρο Φτερού (Shuttlecock) ή Ποδοπτέριση στην Ελληνική, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ευρώπη στην Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936. Όμως πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να ιδρυθεί η πρώτη λέσχη Ποδοπτέρισης στη Γερμανία το 1989. Ακολούθησαν η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα με αρκετά σωματεία που ψυχαγωγούνταν με αυτό το άθλημα-παιχνίδι που εξασκούσε τα αντανακλαστικά, τη συγκέντρωση και τη ταχύτητά των αθλητών. Η εξάπλωση του αθλήματος ήταν τέτοια που το 1999 ιδρύεται στο Βιετνάμ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Φτερού (International Shuttlecock Federation, ISF) και διεξάγεται το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από 20 χρόνια ανεπίσημων διοργανώσεων, τοπικών και Ασιατικών Πρωταθλημάτων.

Διπλά Γυναικών 2013

Την Κυριακή 10 Μαρτίου στο Ιωάν. Χαραλαμπόπουλος, στη Νέα Χαλκηδόνα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ο πέμπτος γύρος του Πρωταθλήματος της Αγωνιστικής Ποδοπτέρισης του 2013.

Η αγωνιστική ολοκληρώθηκε με την αναμέτρηση μεταξύ των ομάδων του Α.Ο. Μεταμόρφωση και του Α.Σ. Αρτέμιδα, με την τελευταία να κατακτά το Χρυσό Μετάλλιο της κατηγορίας του Διπλού των Γυναικών. Ένα καλό επίπεδο χαρακτήρισε και τις δύο ομάδες που έφτασαν στον τελικό με πολύ καλή εμφάνιση της αθλήτριας Γιαννακοπούλου Άννας από τον Α.Σ. Αρτέμιδας.

Οι παίκτριες όλων των ομάδων εμφάνισαν πολύ καλή συνεργασία και βοήθησαν να δημιουργηθεί ένα κλίμα ευγενούς άμιλλας. Κάθε αθλήτρια αγωνίστηκε για την νίκη της ομάδας της πάντα σε πλαίσια φιλικού συναγωνισμού με ιδιαίτερη συμβολή της εμπειρίας των παλιών αθλητριών.

Ήταν ιδιαίτερη χαρά να παρευρίσκομαι στους αγώνες αυτούς. Παρακολούθησα κάθε παιχνίδι με αμείωτο ενδιαφέρον και απόλαυσα κάθε στιγμή. Πρόσεξα πως οι αθλήτριες έχουν βελτιωθεί ενώ παράλληλα έχει αυξηθεί το αγωνιστικό επίπεδο για όλες τις ομάδες και τις παίκτριες. Ευελπιστώ πως στο μέλλον θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε θεαματικές προσπάθειες από όλες τις αθλήτριες, ανέφερε ο Κύριος Σπυρόπουλος Χρήστος, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ε.Ο.Π.Φ. σε σχετική ερώτηση.

Τελική βαθμολογία και κατάταξη στα Διπλά Γυναικών

1. A.O. Αρτέμιδας [33]

2. Α.Ο. Μεταμόρφωσης [27]


3. Α.Σ. Άνεμος [24]

4. Α.Σ. Φίδι & γερανός [24]

5. Α.Σ.Σ.Γ.Κ. Νοτίου Ελλάδος [19]

6. Α.Σ. Καλλιθέας [17]

7. Α.Ο. Βου Σου Κβουάν [16]

8. Α.Σ. Λύκοι [15]

9. Α.Σ.Γ.Σ.Κ. Μυγδονία [14]

10. Α.Σ. Φοίνικας [13]

11. Α. Σ. Κόκκινος Φοίνικας [13]


12. Σ.Γ.Α. Γου Σου Κουάν [13]


Πρωταθλητής 2013, στην κατηγορία του Διπλού γυναικών είναι ο Αθλητικός Σύλλογος Αρτέμιδας. 

Στη 2η θέση η ομάδα του A.O. Μεταμόρφωσης.

Ενώ την 3η θέση μοιράστηκαν η ομάδα του Α.Σ. Άνεμος και η ομάδα του Α.Σ. Φίδι & ΓερανόςΓιατί το ποδόσφαιρο παίζεται κι αλλιώς...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.featherball.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δημιουργία και Συντήρηση Mindwind | Συνεργασία Web Premium Links