Ελληνική Ομοσπονδία Ποδόσφαιρου Φτερού
Καλωσήρθατε στην Επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοπτέρισης

Το Ποδόσφαιρο Φτερού (Shuttlecock) ή Ποδοπτέριση στην Ελληνική, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ευρώπη στην Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936. Όμως πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να ιδρυθεί η πρώτη λέσχη Ποδοπτέρισης στη Γερμανία το 1989. Ακολούθησαν η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα με αρκετά σωματεία που ψυχαγωγούνταν με αυτό το άθλημα-παιχνίδι που εξασκούσε τα αντανακλαστικά, τη συγκέντρωση και τη ταχύτητά των αθλητών. Η εξάπλωση του αθλήματος ήταν τέτοια που το 1999 ιδρύεται στο Βιετνάμ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Φτερού (International Shuttlecock Federation, ISF) και διεξάγεται το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από 20 χρόνια ανεπίσημων διοργανώσεων, τοπικών και Ασιατικών Πρωταθλημάτων.

Συνέντευξη Τύπου

Όπως απαιτείται από το πρωτόκολλο, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Π.Φ. Παπαβασιλείου Σπύρος με την ευκαιρία της έναρξης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοπτέρισης, παραχώρησε χτες το απόγευμα Συνέντευξη Τύπου.

Χαιρετίζω για ακόμη μια χρονιά, την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου 2013. Εύχομαι από καρδιάς όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες να χαίρουν άκρας υγείας και καλή επιτυχία στο φετινό Πρωτάθλημα, το οποίο πιστεύω θα είναι πολύ πιο δυνατό και γεμάτο ευχάριστες εκπλήξεις, από κάθε άλλη φορά. Οι ομάδες της Ομοσπονδίας έχουν δυναμώσει και τεχνικά έχουν γίνει πολύ καλές. Χάρη στη βοήθεια του Ενιαίου Φορέα Αθλητισμού του Δήμου Νέας Φιλαδελφείας και Νέας Χαλκηδόνας, έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε τις προυποθέσεις για μια πολύ καλή αγωνιστική συνέχεια.

Πριν ένα χρόνο είχα πει πως μπορεί ακόμα να μην έχουμε την απαραίτητη υποδομή, κάτι που σιγά - σιγά φτιάχνει, παρόλα αυτά έχουμε τη δυνατότητα να τα καταφέρουμε. Φέτος μπορώ να πω μετά βεβαιότητας πως τα καταφέραμε.

Ξεπεράσαμε κάθε δυσκολία, αντιμετωπίσαμε κάθε πρόβλημα και κάθε είδους προβληματικές συμπεριφορές και αποδείξαμε σε όλους όσους δεν ήθελαν το καλό του Αθλήματος ότι εμείς είμασε ενωμένοι και προχωράμε δυνατά.

Η Ελληνική Ποδοπτέριση ανεβαίνει συνεχώς και θα συνεχίσει να ανεβαίνει.

Καλώ λοιπόν και για τη φετινή σαιζόν, όλα τα Σωματεία Μέλη της Ε.Ο.Π.Φ., τους παράγοντες, τις διοικήσεις, τους αθλητές και τις αθλήτριες, τους προπονητές και τους φιλάθλους να δουλέψουμε όλοι μαζί ενωμένοι για το καλό του Αθλήματος που αγαπάμε.Γιατί το ποδόσφαιρο παίζεται κι αλλιώς...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.featherball.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δημιουργία και Συντήρηση Mindwind | Συνεργασία Web Premium Links