Ελληνική Ομοσπονδία Ποδόσφαιρου Φτερού
Καλωσήρθατε στην Επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοπτέρισης

Το Ποδόσφαιρο Φτερού (Shuttlecock) ή Ποδοπτέριση στην Ελληνική, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ευρώπη στην Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936. Όμως πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να ιδρυθεί η πρώτη λέσχη Ποδοπτέρισης στη Γερμανία το 1989. Ακολούθησαν η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα με αρκετά σωματεία που ψυχαγωγούνταν με αυτό το άθλημα-παιχνίδι που εξασκούσε τα αντανακλαστικά, τη συγκέντρωση και τη ταχύτητά των αθλητών. Η εξάπλωση του αθλήματος ήταν τέτοια που το 1999 ιδρύεται στο Βιετνάμ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Φτερού (International Shuttlecock Federation, ISF) και διεξάγεται το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από 20 χρόνια ανεπίσημων διοργανώσεων, τοπικών και Ασιατικών Πρωταθλημάτων.

Tο μέλλον της Ποδοπτέρισης ακόμη πιο λαμπρό

O Αντιπρόεδρος της ΕΟΠΦ κύριος Παπαβασιλείου Σπύρος
O Αντιπρόεδρος της ΕΟΠΦ
κύριος Παπαβασιλείου Σπύρος


Ένα πολύ καλύτερο αύριο για την Ελληνική Ποδοπτέριση βλέπει ο Αντιπρόεδρος της ΕΟΠΦ κύριος Παπαβασιλείου Σπύρος. Σε συνέντευξη που έδωσε στον Βασίλη Νάστο μίλησε για την επιτυχή εξέλιξη της Ποδοπτέρισης, τις οικονομικές και μη δυσκολίες του αθλήματος οι οποίες ξεπεράστηκαν, την νέα Εθνική Ελλάδας, τις καλές σχέσεις Διοίκησης και παικτών αλλά και το επερχόμενο Πρωτάθλημα, που όλοι οι φίλοι του αθλήματος περιμένουν.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Αντιπροέδρου της ΕΟΠΦ

Από την εκλογή σας έχετε αναλάβει ενεργό δράση σε όλα τα επίπεδα του Αθλήματος. Υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό;

«Είχα τη τιμή να με εκλέξουν οι εκπρόσωποι των Σωματείων Μελών της ΕΟΠΦ και να αναλάβω τη θέση του Αντιπροέδρου. Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του Προέδρου μας κύριου Σταυρίδη έπρεπε να μοιραστούν αρμοδιότητες βάσει του καταστατικού. Για το λόγο αυτό μου ζητήθηκε να βοηθήσω κάτι το οποίο και δέχτηκα με μεγάλη χαρά. Ο Πρόεδρος φυσικά είναι αυτός που ελέγχει κάθε βήμα που κάνουμε κι ενημερώνεται καθημερινά για όλα τα θέματα της ΕΟΠΦ.»

Είστε αισιόδοξος για την επόμενη μέρα του αθλήματος;


«Από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε και παρά το γεγονός ότι οι εξωτερικές συνθήκες δεν βοηθούν. Ίσως σε αυτό παίζει ρόλο και το γεγονός ότι εμείς, ως ΕΟΠΦ, επιβιώσαμε μετά από 3 ιδιαίτερα δύσκολες χρονιές για την Ελληνική Ποδοπτέριση. Εάν υπάρχει ομοψυχία, οι λύσεις βρίσκονται και μπορούμε να βρούμε τη δύναμη για ένα καλύτερο μέλλον. Αν δεν πίστευα ότι μπορούμε να βρούμε λύση, δεν θα ήμουν στο πόστο που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή, ούτε εγώ αλλά πιστεύω και όλοι όσοι δουλεύουμε για αυτό το άθλημα.»

Για το φετινό πρωτάθλημα, ποια είναι η γνώμη σας;


«Η αλήθεια είναι ότι η οικονομική κρίση χτύπησε τη Ποδοπτέριση αλλά και όλο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Η κρίση μας ώθησε να γίνουμε πιο ευρηματικοί και να ισχυροποιήσουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες ώστε να ανταπεξέλθουμε στην πίεση που έτσι κι αλλιώς ασκεί, φροντίζοντας να την μετατρέψουμε σε διάκριση. Παρόλο τις δυσκολίες όμως το φετινό Πρωτάθλημα είχε τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλη χρονιά. Είδαμε καινούργιες ομάδες και πραγματικά πολλούς νέους αξιόλογους παίκτες και παίκτριες. Το άθλημα μετά από μια περίοδο αναμονής, έχει αρχίσει και ανεβαίνει, τολμώ να πω περισσότερο από τις προσδοκίες μας.»

Με την Εθνική ομάδα τι γίνεται;

«Εδώ και χρόνια ο πρωταρχικός στόχος της Ομοσπονδίας είναι η εκπροσώπηση των Ελληνικών Χρωμάτων και το έχουμε καταφέρει. Είναι ανάγκη να παίζουν οι Έλληνες παίκτες για το Εθνόσημο. Φέτος έχουμε μια εξαιρετική Εθνική Ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα. Όλα τα παιδιά έχουν δέσει μεταξύ τους και παίζουν σαν ένας άνθρωπος. Φέτος, όλοι και πρώτοι οι παίκτες θέλαμε να πάρουμε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και δηλώσαμε συμμετοχή παρά τα οικονομικά προβλήματα. Αυτή η Εθνική μπορεί να φτάσει ακόμα και στα τελικά. Όμως, ακόμα και αν δεν το πετύχουμε αυτό, δεν είναι κύριος στόχος μας. Η πρόκριση στους 6 του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι ο στόχος μας.»

Ποια η επικοινωνία της Διοίκησης με τους Έλληνες διεθνείς;

«Με εντολή του Προέδρου και πρωτεργάτη της Ελληνικής Ποδοπτέρισης κύριου Σταυρίδη, τον οποίο βοηθώ, έχω αλλάξει τρόπο προσέγγισης, και αυτή είναι η λογική. Έχω συναντηθεί και με τους προπονητές και με τους αρχηγούς αλλά και με τους παίκτες και βρίσκομαι κοντά στην Εθνική από την αρχή της προετοιμασίας της στην Χαλκηδόνα. Πρέπει να αναγνωρίζεις την προσπάθεια των αθλητών και των αθλητριών και εμείς το κάνουμε. Είμαι και προσωπικά αλλά και σαν εκπρόσωπος της Διοίκησης στο πλάι τους. Ο κύριος Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας της ΕΟΠΦ θα συνοδεύσουν την Ελληνική Αποστολή στη Σλοβακία.»

Το νέο Πρωτάθλημα θα γίνει;

«Φυσικά. Ήδη έχουμε αρχίσει τις προετοιμασίες και μετά την επιστροφή της Εθνικής στα τέλη Αυγούστου θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία έναρξης του. Είχαμε δυσκολίες στο παρελθόν οι οποίες παρακάμφθηκαν κι έτσι μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον της Αγωνιστικής Ποδοπτέρισης ακόμη πιο λαμπρό.»

Τι έχουμε να περιμένουμε για το 2013;

«Πρώτα από όλα το Ελληνικό Πρωτάθλημα. Κάποια Όπεν και κάποια τουρνουά εντός και εκτός Ελλάδας. Φυσικά έχουμε μπροστά μας το Παγκόσμιο του Βιετνάμ το καλοκαίρι και εκεί είναι που θα ρίξουμε όλο το βάρος σαν Διοίκηση. Σκεφτόμαστε διάφορα πράγματα κι ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Σίγουρα το 2013 θα είναι πολύ ενδιαφέρον για όλους μας.»Γιατί το ποδόσφαιρο παίζεται κι αλλιώς...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.featherball.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δημιουργία και Συντήρηση Mindwind | Συνεργασία Web Premium Links