Ελληνική Ομοσπονδία Ποδόσφαιρου Φτερού
Καλωσήρθατε στην Επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοπτέρισης

Το Ποδόσφαιρο Φτερού (Shuttlecock) ή Ποδοπτέριση στην Ελληνική, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ευρώπη στην Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936. Όμως πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να ιδρυθεί η πρώτη λέσχη Ποδοπτέρισης στη Γερμανία το 1989. Ακολούθησαν η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα με αρκετά σωματεία που ψυχαγωγούνταν με αυτό το άθλημα-παιχνίδι που εξασκούσε τα αντανακλαστικά, τη συγκέντρωση και τη ταχύτητά των αθλητών. Η εξάπλωση του αθλήματος ήταν τέτοια που το 1999 ιδρύεται στο Βιετνάμ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Φτερού (International Shuttlecock Federation, ISF) και διεξάγεται το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από 20 χρόνια ανεπίσημων διοργανώσεων, τοπικών και Ασιατικών Πρωταθλημάτων.

Γνωριμία με τη Ποδοπτέριση

Μεγάλη ανταπόκριση από τους φίλους της Ελληνικής Ποδοπτέρισης αυτή τη Κυριακή στην ανοικτή προπόνηση για όσους ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα μας στη Νέα Χαλκηδόνα.

Περισσότεροι από 40 νέοι παίκτες και παίκτριες συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί, στο γήπεδο που παραχωρεί ο Δήμος της Νέας Χαλκηδόνας τα τελευταία 12 χρόνια στην Ε.Ο.Π.Φ. και είχαν την ευκαιρία, να προπονηθούν με τους κορυφαίους Έλληνες Διεθνείς και να παίξουν για περισσότερες από 5 ώρες μέσα, αλλά κι έξω από το γήπεδο.

Ο Διεθνής άσσος του Πύργου Χαντζής Αριστοτέλης φεύγοντας από το γήπεδο για το ταξίδι της επιστροφής είπε: Είναι πολύ ωραίο το γεγονός να βλέπεις νέα πρόσωπα αλλά και παλιά να διασκεδάζουν και να περνούν όμορφα μερικές ώρες γνωρίζοντας την Ποδοπτέριση. Είχαμε πολύ καιρό να διασκεδάσουμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε μια τόσο όμορφη εμπειρία. Η Ποδοπτέριση είναι ένας πολύ διασκεδαστικός τρόπος άθλησης που μπορεί να προσφέρει υγεία σε όλους.

Η μέρα βοήθησε και απολαύσαμε όλοι τη Ποδοπτέριση, εντός αλλά και εκτός του γηπέδου. Παίξαμε όχι διαγωνιστικά αλλά διασκεδαστικά. Γελάσαμε, ηρεμήσαμε και δώσαμε μια ξεχωριστή νότα στη ζωή μας αυτή τη Κυριακή. Σίγουρα θα το επαναλάβουμε και πάλι, εάν το επιτρέψουν οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας. Δήλωσε η Φ. Γκάγκωση λίγο πριν φύγει από το γήπεδο.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Π.Φ. κύριος Παπαβασιλείου Σπύρος, εκπροσωπώντας το Δ.Σ. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Είχαμε δηλώσει ότι το μέλλον της Ελληνικής Ποδοπτέρισης θα είναι ακόμη πιο λαμπρό. Η σημερινή συνάντηση όμως ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που πολλοί φίλοι συγκεντρώθηκαν και διασκέδασαν μαζί μας. Μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε το άθλημα μας, σε πολύ κόσμο και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ίσως το σημαντικότερο.

Το Δ.Σ. ήταν, είναι και θα εξακολουθεί να είναι αρωγός σε κάθε ορθή προσπάθεια προώθησης της Ποδοπτέρισης.Γιατί το ποδόσφαιρο παίζεται κι αλλιώς...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.featherball.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δημιουργία και Συντήρηση Mindwind | Συνεργασία Web Premium Links