Ελληνική Ομοσπονδία Ποδόσφαιρου Φτερού
Καλωσήρθατε στην Επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοπτέρισης

Το Ποδόσφαιρο Φτερού (Shuttlecock) ή Ποδοπτέριση στην Ελληνική, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ευρώπη στην Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936. Όμως πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να ιδρυθεί η πρώτη λέσχη Ποδοπτέρισης στη Γερμανία το 1989. Ακολούθησαν η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα με αρκετά σωματεία που ψυχαγωγούνταν με αυτό το άθλημα-παιχνίδι που εξασκούσε τα αντανακλαστικά, τη συγκέντρωση και τη ταχύτητά των αθλητών. Η εξάπλωση του αθλήματος ήταν τέτοια που το 1999 ιδρύεται στο Βιετνάμ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Φτερού (International Shuttlecock Federation, ISF) και διεξάγεται το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από 20 χρόνια ανεπίσημων διοργανώσεων, τοπικών και Ασιατικών Πρωταθλημάτων.

Αναχώρησε η Εθνική για Σλοβακία

Στο Κραλόβσκι Χλμεκ της Σλοβακίας μεταβαίνει μέσω Βουδαπέστης σήμερα (12/8) η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας, καθώς θα συμμετάσχει στο 5ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοπτέρισης από τις 13 έως τις 16 Αυγούστου 2012.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναχώρησε το απόγευμα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» κι από εκεί θα μεταβεί οδικά στο Κραλόβσκι Χλμεκ, μαζί με την Ουγγρική, τη Γαλλική και τη Γερμανική αποστολή.

Την επίσημη αποστολή των Ελλήνων και των Ελληνίδων Διεθνών ηγείται ο πρόεδρος της ΕΟΠΦ κύριος Σταυρίδης με τη συνοδεία του Γ.Γ της Ομοσπονδίας κύριο Κατακαλαίο Δημήτρη.

Η αποστολή δυστυχώς δεν θα έχει την ευκαιρία να κάνει και μερικές προπονήσεις επί Σλοβακικού εδάφους, όμως αυτό δεν φαίνεται να πτοεί κανέναν.

Στις δηλώσεις του κατά την αναχώρηση, ο αρχηγός της Ομάδας Κοκκάλας Λάμπρος επισήμανε: «Η Εθνική ομάδα είναι διαφορετική φέτος. Όλοι έχουμε ένα κοινό στόχο. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια πέρυσι, πήγαμε αρκετά καλά και θέλουμε σε αυτό το Πανευρωπαϊκό να πάρουμε μια καλή θέση, γι’ αυτό θα πάμε και στη Σλοβακία. Σίγουρα η ομάδα είναι πιο ενισχυμένη από πέρυσι.

Κάθε χρόνο έχουμε μερικούς παίκτες οι οποίοι φεύγουν, άλλοι έρχονται, αλλά πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, όλα τα παιδιά έχουν τεράστια όρεξη και όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να καταφέρουμε κάτι καλό
».

Ο Καπατσούλιας που έχει επωμιστεί το ρόλο του Τεχνικού των Ανδρών έκανε και αυτός με τη σειρά του δηλώσεις: «Υπάρχουν κάποιοι παλιοί πολύ καλοί παίκτες, είναι και κάποια πιο νέα παιδιά όμως πιστεύω ότι αυτή η Εθνική έχει δείξει κάποια δείγματα γραφής. Δεν νομίζω ότι αλλάζει πάρα πολύ η φιλοσοφία από τα προηγούμενα χρόνια.

Πάμε στη Σλοβακία να παίξουμε παιχνίδια σοβαροί, με μυαλό, να προσπαθήσουμε να εγκλιματιστούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, να συνεχίσουμε αυτή την καλή παράδοση που υπάρχει ουσιαστικά από Ελληνικής πλευράς. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, δεν είναι μια εύκολη διοργάνωση και θέλει μια πιο ιδιαίτερη προσοχή.

Κανείς δεν το βλέπει εύκολο.

 Προσωπικά χαίρομαι που παίζω και που μου ξανά δίνεται η δυνατότητα να βρεθώ σε ένα Πανευρωπαϊκό
».

Κατά την αναχώρηση της εθνικής, ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής, Σταυρίδης Στέλιος, δήλωσε: «Η Εθνική δείχνει χαρακτήρα πάντα. Αυτό είναι το σημαντικό κομμάτι. Τα Πανευρωπαϊκά είναι πολύ δύσκολα. Σημασία έχει πως θα βρεθείς εκείνη την ημέρα γιατί δεν έχεις περιθώριο λάθους και πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Ευελπιστώ ότι θα καταφέρουμε το στόχο μας.

Πιστεύω ότι έχει άστρο αυτή η Εθνική και ότι θα κάνει κάτι καλό.
»Γιατί το ποδόσφαιρο παίζεται κι αλλιώς...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.featherball.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δημιουργία και Συντήρηση Mindwind | Συνεργασία Web Premium Links