Ελληνική Ομοσπονδία Ποδόσφαιρου Φτερού
Καλωσήρθατε στην Επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοπτέρισης

Το Ποδόσφαιρο Φτερού (Shuttlecock) ή Ποδοπτέριση στην Ελληνική, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ευρώπη στην Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936. Όμως πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να ιδρυθεί η πρώτη λέσχη Ποδοπτέρισης στη Γερμανία το 1989. Ακολούθησαν η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα με αρκετά σωματεία που ψυχαγωγούνταν με αυτό το άθλημα-παιχνίδι που εξασκούσε τα αντανακλαστικά, τη συγκέντρωση και τη ταχύτητά των αθλητών. Η εξάπλωση του αθλήματος ήταν τέτοια που το 1999 ιδρύεται στο Βιετνάμ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Φτερού (International Shuttlecock Federation, ISF) και διεξάγεται το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από 20 χρόνια ανεπίσημων διοργανώσεων, τοπικών και Ασιατικών Πρωταθλημάτων.

Επιστροφή της Εθνικής με χαμόγελα

Επιστροφή της Εθνικής με χαμόγελα


Η Ελληνική αποστολή επέστρεψε από τη Σλοβακία μετά την ολοκλήρωση του 5ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοπτέρισης στις 16 Αυγούστου 2012. Χαμόγελα χαράς από όλους αφού τα κορίτσια κατάφεραν να περάσουν στην 5η θέση ενώ τα αγόρια στην 7η θέση της Ευρωπαϊκής κατάταξης.

Τους διεθνείς μας υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» συγγενείς και φίλοι, θέλοντας να τους ευχαριστήσουν και να τους συγχαρούν για τις διακρίσεις που σημείωσαν στην Σλοβακική πόλη.

Γενικότερα η παρουσία της Εθνικής μας ομάδας στο Κραλόβσκι Χλμεκ ήταν απόλυτα ικανοποιητική.

Πλέον, ακολουθεί ξεκούραση για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριές μας και αργότερα θα ξεκινήσει η προετοιμασία ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, με τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος το Καλοκαίρι στο Βιετνάμ να ξεχωρίζει.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠΦ, κύριος Κατακαλαίος που συνόδευε την Ελληνική Ομάδα, σε δηλώσεις του τόνισε:

«Είχαμε σαν στόχο να μπούμε μέσα στη κορυφαία εξάδα της Ευρώπης, κάτι που σχεδόν το καταφέραμε με τα αγόρια και το ξεπεράσαμε με τα κορίτσια. Μπορούσαμε και καλύτερα. Πάνω απ' όλα όμως, αυτό που μετράει είναι η προσπάθεια.

Σταθήκαμε άξιοι αντίπαλοι, απέναντι σε όλους και δείξαμε πως η Ελληνική Ποδοπτέριση είναι ζωντανή και δυνατή.

Το μέλλον όπως φαίνεται μας ανήκει. Ξεπεράσαμε αρκετά προβλήματα και καταφέραμε να αφήσουμε το στίγμα μας.

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες, που συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και να εκπροσωπούν τα Ελληνικά χρώματα επάξια.
»Γιατί το ποδόσφαιρο παίζεται κι αλλιώς...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.featherball.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δημιουργία και Συντήρηση Mindwind | Συνεργασία Web Premium Links