Ελληνική Ομοσπονδία Ποδόσφαιρου Φτερού
Καλωσήρθατε στην Επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοπτέρισης

Το Ποδόσφαιρο Φτερού (Shuttlecock) ή Ποδοπτέριση στην Ελληνική, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ευρώπη στην Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936. Όμως πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να ιδρυθεί η πρώτη λέσχη Ποδοπτέρισης στη Γερμανία το 1989. Ακολούθησαν η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα με αρκετά σωματεία που ψυχαγωγούνταν με αυτό το άθλημα-παιχνίδι που εξασκούσε τα αντανακλαστικά, τη συγκέντρωση και τη ταχύτητά των αθλητών. Η εξάπλωση του αθλήματος ήταν τέτοια που το 1999 ιδρύεται στο Βιετνάμ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Φτερού (International Shuttlecock Federation, ISF) και διεξάγεται το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από 20 χρόνια ανεπίσημων διοργανώσεων, τοπικών και Ασιατικών Πρωταθλημάτων.

Διπλό Μικτό 2013

Ομαδικό Μικτό 2013


Ολοκληρώθηκε και η 6η αγωνιστική με τη κατηγορία του Διπλού Μικτού, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013, στο γήπεδο Ι. Χαραλαμπόπουλος στη Ν. Χαλκηδόνα.

Αθλητές και φίλοι συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο από πολύ νωρίς για να απολαύσουν τους αγώνες στην κατηγορία του Διπλού Μικτού. Έγιναν εξαιρετικά παιχνίδια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να βρίσκεται στην αναμέτρηση ανάμεσα στον Α.Ο. Μεταμόρφωσης και τον Α.Σ. Αρτέμιδας,των δύο κορυφαίων ομάδων της κατηγορίας.

Θέαμα πρόσφερε και το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων της Αρτέμιδας με τα αδέρφια Γιαννακόπουλο Κωνσταντίνο και Γιαννακοπούλου Άννα να ξεχωρίζουν σε επίδοση και συνεργασία κατακτώντας έτσι την 3η θέση στην κατηγορία.

Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία των αθλητών του Α.Σ. Καλλιθέας, Κωστή Νίκου και Κωστή Όλγας καθώς και των αθλητών Χρόνη Γιώργου και Ντούρο Ιωάννας του Α.Σ. Φίδι Γερανού, οι οποίοι πρόσφεραν συνολικά θέαμα και διασκέδαση κατακτώντας με τη σειρά τους την 4η και την 5η θέση αντίστοιχα.

Τελική βαθμολογία και κατάταξη στα Διπλά Μικτά

1. A.Σ. Αρτέμιδας Α’ [33]

2 .A.O. Μεταμόρφωσης 
 [29]

3. Α.Σ. Αρτέμιδας Β’ [26]

4. Α.Σ. Φίδι & γερανός [24]

5. Α.Σ.Σ.Γ.Κ. Νοτίου Ελλάδος [19]

6. Α.Σ. Καλλιθέας [17]

7. Α.Ο. Βου Σου Κβουάν [16]

8. Α.Σ. Λύκοι [15]

9. Α.Σ.Γ.Σ.Κ. Μυγδονία [14]

10. Α.Σ. Φοίνικας [13]

11. Α. Σ. Κόκκινος Φοίνικας [13]


12. Σ.Γ.Α. Γου Σου Κουάν [13]


Πρωταθλητής 2013, στην κατηγορία του Διπλού Μικτού είναι ο Αθλητικός Σύλλογος Αρτέμιδας.

Στη 2η θέση η ομάδα του A.O. Μεταμόρφωσης. Την 3η θέση κατέκτησε η ομάδα του Α.Σ.Αρτέμιδας Β’.Γιατί το ποδόσφαιρο παίζεται κι αλλιώς...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.featherball.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δημιουργία και Συντήρηση Mindwind | Συνεργασία Web Premium Links