Ελληνική Ομοσπονδία Ποδόσφαιρου Φτερού
Καλωσήρθατε στην Επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοπτέρισης

Το Ποδόσφαιρο Φτερού (Shuttlecock) ή Ποδοπτέριση στην Ελληνική, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ευρώπη στην Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936. Όμως πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να ιδρυθεί η πρώτη λέσχη Ποδοπτέρισης στη Γερμανία το 1989. Ακολούθησαν η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα με αρκετά σωματεία που ψυχαγωγούνταν με αυτό το άθλημα-παιχνίδι που εξασκούσε τα αντανακλαστικά, τη συγκέντρωση και τη ταχύτητά των αθλητών. Η εξάπλωση του αθλήματος ήταν τέτοια που το 1999 ιδρύεται στο Βιετνάμ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Φτερού (International Shuttlecock Federation, ISF) και διεξάγεται το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από 20 χρόνια ανεπίσημων διοργανώσεων, τοπικών και Ασιατικών Πρωταθλημάτων.

Ομαδικό Ανδρών 2013

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 ολοκληρώθηκε η κατηγορία του Ομαδικού Ανδρών.

Τo ξεκίνημα του φετινού Πρωταθλήματος επιφύλαξε πολλές αγωνιστικές εκπλήξεις. Από νωρίς το πρωί οι παίκτες συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο Ι. Χαραλαμπόπουλος στη Νέα Χαλκηδόνα συνοδεία των προπονητών τους. Το ξεκίνημα της αγωνιστικής ήταν πολύ δυνατό με την ομάδα της Αμαλιάδας να επικρατεί απέναντι σε κάθε αντίπαλο, καταφέρνοντας να κερδίσει και την ομάδα του περσινού πρωταθλητή Α.Ο. Μεταμόρφωσης.

Όλα έδειχναν πως τίποτε δεν τους σταματά, όμως η ομάδα του Α.Σ. Αρτέμιδας έδειξε πως έχει κι εκείνη λόγο στο φετινό Πρωτάθλημα. Δύσκολος αντίπαλος αποδείχτηκε και η ομάδα της Καλλιθέας με το Γιώργο Χρόνη να κάνει ίσως την καλύτερη εμφάνιση των τελευταίων ετών. Η έκπληξη της αγωνιστικής ήταν οι νέοι παίκτες του Α.Ο.Μ με τον Γαλάτη να ξεχωρίζει, ο Αγραπίδης Παναγιώτης του Α.Σ. Φοίνικας ενώ ο MVP της κατηγορίας ήταν ο Δεληγιάννης Φώτης του Α.Σ. Αρτέμιδας που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση.

Το παρόν έδωσε όπως πάντα, σύσσωμο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, που έφτασε νωρίς το πρωί και ενημερώθηκε για την αγωνιστική.

Τελική βαθμολογία και κατάταξη στα Ομαδικά Ανδρών

1. Α.Σ. Αρτέμιδας [33]

2. A.O. Μεταμόρφωσης [27]

3. Α.Σ.Σ.Γ.Κ. Νοτίου Ελλάδος [24]

4. Α.Σ. Φοίνικας [24]

5. Α.Σ. Καλλιθέας [24]

6. Α.Σ. Φίδι & γερανός [20]

7. Α.Σ. Άνεμος [19]

8. Α.Σ.Γ.Σ.Κ. Μυγδονία [17]

9. Α.Σ. Λύκοι [16]

10. Α.Ο. Βου Σου Κβουάν [15]

11. Α. Σ. Κόκκινος Φοίνικας [14]

12. Σ.Γ.Α. Γου Σου Κουάν [13]

Πρωταθλητής 2013, στην κατηγορία του Ομαδικού Ανδρών είναι ο Αθλητικός Σύλλογος Αρτέμιδας με τους Αθλητές, Κοκκάλα, Γιαννακόπουλο και Δεληγιάννη.

Στη 2η θέση η ομάδα του Αθλητικού Όμιλου Μεταμόρφωσης με τους Αθλητές Σταυρίδη, Γαλάτη και Λελικάκη.

Τη 3η θέση μοιράζονται η ομάδα του Α.Σ.Σ.Γ.Κ. Νοτίου Ελλάδος με τους Αθλητές Χαντζή, Σταυράκο και Καναβό, η ομάδα του Α.Σ. Φοίνικας του Πύργου με τους Αθλητές Φουσκαρίνη Δ., Φουσκαρίνη Ι. και Αγραπίδη και η ομάδα του Α.Σ. Καλλιθέας με τους Αθλητές Κωστή, Χρόνη, Ντούρο και Δρόσο.Γιατί το ποδόσφαιρο παίζεται κι αλλιώς...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.featherball.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δημιουργία και Συντήρηση Mindwind | Συνεργασία Web Premium Links