Ελληνική Ομοσπονδία Ποδόσφαιρου Φτερού
Καλωσήρθατε στην Επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοπτέρισης

Το Ποδόσφαιρο Φτερού (Shuttlecock) ή Ποδοπτέριση στην Ελληνική, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ευρώπη στην Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936. Όμως πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να ιδρυθεί η πρώτη λέσχη Ποδοπτέρισης στη Γερμανία το 1989. Ακολούθησαν η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα με αρκετά σωματεία που ψυχαγωγούνταν με αυτό το άθλημα-παιχνίδι που εξασκούσε τα αντανακλαστικά, τη συγκέντρωση και τη ταχύτητά των αθλητών. Η εξάπλωση του αθλήματος ήταν τέτοια που το 1999 ιδρύεται στο Βιετνάμ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Φτερού (International Shuttlecock Federation, ISF) και διεξάγεται το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από 20 χρόνια ανεπίσημων διοργανώσεων, τοπικών και Ασιατικών Πρωταθλημάτων.

Διπλό Ανδρών 2013

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2012 ολοκληρώθηκε η κατηγορία του Διπλού Ανδρών, στην οποία δεν υπήρξαν ιδιαίτερες αγωνιστικές εκπλήξεις. Η ομάδα της Αρτέμιδας με το εκπληκτικό δίδυμο, Κοκκάλα – Γιαννακόπουλο, σε πολύ καλή μέρα, επικράτησε απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε η ομάδα του Φίδι & Γερανού με τους Κατοίκο και Γουργούρα να παλεύουν μέχρι και το τελευταίο σετ για να πάρουν μια καλή θέση.

Για ακόμη μία αγωνιστική, οι νέοι παίκτες της Ελληνικής Ποδοπτέρισης έκαναν μια πολύ καλή εμφάνιση με τους Γαλάτη του Α.Ο.Μ και τον Αγραπίδη του Α.Σ. Φοίνικας να ξεχωρίζουν.

Το παρόν έδωσε όπως πάντα, σύσσωμο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, που έφτασε νωρίς το πρωί και ενημερώθηκε για την αγωνιστική, πλην του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Κύριου Παπαβασιλείου ο οποίος απουσίαζε σε επαγγελματικό ταξίδι.

Τελική βαθμολογία και κατάταξη στα Διπλά Ανδρών

1. Α.Σ. Αρτέμιδας [33]

2. A.O. Μεταμόρφωσης [27]

3. Α.Σ.Σ.Γ.Κ. Νοτίου Ελλάδος [24]

4. Α.Σ. Φοίνικας [24]

5. Α.Σ. Φίδι & γερανός [24]

6. Α.Σ. Καλλιθέας [21]

7. Α.Σ. Άνεμος [19]

8. Α.Σ.Γ.Σ.Κ. Μυγδονία [17]

9. Α.Σ. Λύκοι [16]

10. Α.Ο. Βου Σου Κβουάν [15]

11. Α. Σ. Κόκκινος Φοίνικας [14]

12. Σ.Γ.Α. Γου Σου Κουάν [13]

Πρωταθλητής 2013, στην κατηγορία του Διπλού Ανδρών είναι ο Αθλητικός Σύλλογος Αρτέμιδας με τους Αθλητές, Κοκκάλα και Γιαννακόπουλο.

Στη 2η θέση η ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Μεταμόρφωσης με τους Αθλητές Σταυρίδη και Γαλάτη.

Τη 3η θέση μοιράζονται η ομάδα του Α.Σ.Σ.Γ.Κ. Νοτίου Ελλάδος με τους Αθλητές Χαντζή και Καναβό, η ομάδα του Α.Σ. Φοίνικας του Πύργου με τους Αθλητές Φουσκαρίνη Δ. και Αγραπίδη και η ομάδα του Α.Σ. Φίδι & Γερανός με τους Αθλητές Κατοίκο και Γουργούρα.Γιατί το ποδόσφαιρο παίζεται κι αλλιώς...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.featherball.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δημιουργία και Συντήρηση Mindwind | Συνεργασία Web Premium Links