Ελληνική Ομοσπονδία Ποδόσφαιρου Φτερού
Καλωσήρθατε στην Επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοπτέρισης

Το Ποδόσφαιρο Φτερού (Shuttlecock) ή Ποδοπτέριση στην Ελληνική, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ευρώπη στην Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936. Όμως πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να ιδρυθεί η πρώτη λέσχη Ποδοπτέρισης στη Γερμανία το 1989. Ακολούθησαν η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα με αρκετά σωματεία που ψυχαγωγούνταν με αυτό το άθλημα-παιχνίδι που εξασκούσε τα αντανακλαστικά, τη συγκέντρωση και τη ταχύτητά των αθλητών. Η εξάπλωση του αθλήματος ήταν τέτοια που το 1999 ιδρύεται στο Βιετνάμ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Φτερού (International Shuttlecock Federation, ISF) και διεξάγεται το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από 20 χρόνια ανεπίσημων διοργανώσεων, τοπικών και Ασιατικών Πρωταθλημάτων.

Ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα


Ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα


Στις 7 Απριλίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Αγωνιστικής Ποδοπτέρισης 2013.

Πρωταθλητής σύλλογος είναι ο Α.Σ. Αρτέμιδας που κέρδισε την 1η θέση στο Ομαδικό Ανδρών, την 1η θέση στο Διπλό Ανδρών, την 3η θέση στο Μονό Ανδρών, την 2η θέση στο Ομαδικό Γυναικών, την 1η θέση στο Διπλό Γυναικών, την 1η θέση στο Μονό Γυναικών και την 1η θέση στο Διπλό Μικτό.

Στη 2η θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται ο Α.Ο. Μεταμόρφωσης που κέρδισε την 2η θέση στο Ομαδικό Ανδρών, την 2η θέση στο Διπλό Ανδρών, την 1η θέση στο Μονό Ανδρών, την 1η θέση στο Ομαδικό Γυναικών, την 2η θέση στο Διπλό Γυναικών, την 2η θέση στο Μονό Γυναικών και την 2η θέση στο Διπλό Μικτό.

Την 3η θέση κατέκτησε ο Α.Σ. Φίδι Γερανός που κέρδισε την 6η θέση στο Ομαδικό Ανδρών, την 5η θέση στο Διπλό Ανδρών, την 5η θέση στο Μονό Ανδρών, την 3η θέση στο Ομαδικό Γυναικών, την 4η θέση στο Διπλό Γυναικών, την 4η θέση στο Μονό Γυναικών και την 4η θέση στο Διπλό Μικτό.

Στην 4η θέση βρίσκεται ο ΑΣΣΓΚ Ν. Ελλάδος, που κέρδισε την 3η θέση στο Ομαδικό Ανδρών, την 3η θέση στο Διπλό Ανδρών, την 4η θέση στο Μονό Ανδρών, την 4η θέση στο Ομαδικό Γυναικών, την 5η θέση στο Διπλό Γυναικών, την 5η θέση στο Μονό γυναικών και την 5η θέση στο Διπλό Μικτό.

Στην 5η θέση κατατάσσεται ο Α.Σ. Άνεμος, που κέρδισε την 7η θέση στο Ομαδικό Ανδρών, την 7η θέση στο Διπλό Ανδρών, την 7η θέση στο Μονό Ανδρών, την 5η θέση στο Ομαδικό Γυναικών, την 3η θέση στο Διπλό Γυναικών, την 3η θέση στο Μονό Γυναικών και την 8η θέση στο Διπλό Μικτό.

Τελική βαθμολογία και κατάταξη Πρωταθλήματος

1. Α.Σ. ΑΡΤΕΜΙΔΑ [230]

2. Α.Ο. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ [206]

3. Α.Σ. ΦΙΔΙ ΓΕΡΑΝΟΣ [163]

4. ΑΣΣΓΚ Ν. ΕΛΛΑΔΟΣ [153]

5. Α.Σ. ΑΝΕΜΟΣ [146]

6. Α.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ [141]

7. Α.Σ. ΦΟΙΝΙΚΑΣ [133]

8. Α.Σ.Γ.Σ.Κ. Μυγδονία [113]

9. Α.Σ. Λύκοι [111]

10.  Α.Ο. Βου Σου Κβουάν [101]

11. Α. Σ. Κόκκινος Φοίνικας [98]

12. Σ.Γ.Α. Γου Σου Κουάν [91]Γιατί το ποδόσφαιρο παίζεται κι αλλιώς...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.featherball.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δημιουργία και Συντήρηση Mindwind | Συνεργασία Web Premium Links