Ελληνική Ομοσπονδία Ποδόσφαιρου Φτερού
Καλωσήρθατε στην Επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοπτέρισης

Το Ποδόσφαιρο Φτερού (Shuttlecock) ή Ποδοπτέριση στην Ελληνική, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ευρώπη στην Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936. Όμως πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να ιδρυθεί η πρώτη λέσχη Ποδοπτέρισης στη Γερμανία το 1989. Ακολούθησαν η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα με αρκετά σωματεία που ψυχαγωγούνταν με αυτό το άθλημα-παιχνίδι που εξασκούσε τα αντανακλαστικά, τη συγκέντρωση και τη ταχύτητά των αθλητών. Η εξάπλωση του αθλήματος ήταν τέτοια που το 1999 ιδρύεται στο Βιετνάμ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Φτερού (International Shuttlecock Federation, ISF) και διεξάγεται το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από 20 χρόνια ανεπίσημων διοργανώσεων, τοπικών και Ασιατικών Πρωταθλημάτων.

Έτοιμοι για το Πανευρωπαϊκό

Έτοιμοι για την μεγάλη πρόκληση του 5ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Σλοβακίας δηλώνουν οι αθλητές και οι αθλήτριες της Εθνικής μας.

Η ομάδα, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας, έχει προετοιμαστεί κατάλληλα όλο αυτό το διάστημα και δείχνει αποφασισμένη, ώστε να επιτύχει ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα.

Ο Βασίλης Νάστος συνάντησε τους αθλητές και τις αθλήτριες της Εθνικής Ελλάδος, σε μία από τις τελευταίες τους προπονήσεις επί ελληνικού εδάφους και συνομίλησε μαζί τους για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

Οι Διεθνείς μίλησαν για την προετοιμασία που προηγήθηκε, τους αγωνιστικούς τους στόχους, την εν γένει παρουσία τους στην Σλοβακία, τις προσδοκίες τους από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά και για την ισχυρή ελληνική αποστολή σε μία ακόμη σπουδαία διοργάνωση.

«Δεν ταξιδεύω απλώς για την εμπειρία ή για να περάσω καλά. Το ίδιο πιστεύω πως σκέφτονται όλοι οι συμπαίκτες μου και οι συμπαίκτριες μου. Έχουμε κουραστεί όλοι πάρα πολύ, προσπαθούσαμε να κάνουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε ό,τι μας ζητήθηκε. Συνειδητοποιήσαμε τη σημασία αυτού που πάμε να κάνουμε, ο καθένας για τον εαυτό του αλλά και για την Εθνική. Απομένουν λίγες μέρες μέχρι το Πανευρωπαϊκό, είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε και είμαστε έτοιμοι ν' ανταποκριθούμε σε αυτό το δύσκολο στόχο. Ελπίζουμε για το καλύτερο», τόνισε ο Σταυρίδης.

Και συνέχισε η Σταυρίδη Ελένη, λέγοντας ότι «θέλουμε να ευχαριστηθούμε τους αγώνες, για τους οποίους έχουμε δουλέψει πάρα και μακάρι στο τέλος να έχουμε σημειώσει πολύ καλά αποτελέσματα. Η συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος είναι η μεγαλύτερη τιμή για τον κάθε αθλητή και αθλήτρια. Καταρχήν, αισθάνεσαι ότι δικαιώνονται οι κόποι σου. Όταν κάνεις ώρες προπόνηση κάθε μέρα, σημαίνει ότι έχεις έναν στόχο και θέλεις να τον πετύχεις. Ελπίζουμε να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας άξια και να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας.»

Ποιοι θα είναι όμως οι αγωνιστικοί στόχοι της Ελληνικής Αποστολής στη Σλοβακία;

«Αρχικά, θέλουμε να είμαστε στην Εξάδα, έχουμε αποδείξει στο παρελθόν ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε στις κορυφαίες θέσεις. Από εκεί και πέρα, θα προσπαθήσουμε για ό,τι καλύτερο. Εξάλλου, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί σε μια διοργάνωση.

Ο ανταγωνισμός σίγουρα, θα είναι πολύ υψηλός. Όλες οι ομάδες θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους, έχοντας αρκετές αλλαγές στη σύνθεση τους, όπως κι εμείς άλλωστε.
», Δήλωσε ο Διεθνής, Λάμπρος Κοκκάλας.

Αυτή θα είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή Διοργάνωση στην καριέρα του Αριστοτέλη Χαντζή, ωστόσο όπως δηλώνει και ο ίδιος, νιώθει έτοιμος για να ζήσει την σπουδαία αυτή εμπειρία.

«Έχω ακούσει τα καλύτερα από όλους όσους έχουν μετάσχει σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Ανυπομονώ να ζήσω κι εγώ αυτή την εμπειρία. Δεν είμαι φοβερά αγχωμένος, αλλά έχω το φυσιολογικό άγχος που πρέπει να έχει κάθε αθλητής πριν από μία διοργάνωση. Θέλω να ζήσω και να χαρώ κάθε στιγμή. Ελπίζω να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να κρατήσουμε τη σημαία ψηλά», υπογράμμισε.

Αντίθετα, η Ευσταθία Αντωνίου θα μετάσχει για δεύτερη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετά την παρθενική της παρουσία στη Γερμανία το 2003, γεγονός που θα συμβάλει στην πιο ομαλή προσαρμογή στους αγώνες.

«Σίγουρα, πάντα η εμπειρία βοηθάει. Τώρα είμαι πιο ήρεμη, ξέρω τι θα συναντήσω. Με τα υπόλοιπα κορίτσια θα είμαστε συγκεντρωμένες στον στόχο μας, χωρίς να μας αποσπούν την προσοχή άλλοι παράγοντες. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά, η προετοιμασία ήταν επίπονη, αλλά πιστεύουμε ότι οι κόποι μας θα δικαιωθούν. Μέχρι στιγμής δείχνουμε να βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και αυτό μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε», επισήμανε η Ελληνίδα αθλήτρια.

Για το τέλος, αμφότεροι οι αθλητές και οι αθλήτριες, που θα μας εκπροσωπήσουν στη Σλοβακία, έκαναν ένα γενικό σχόλιο για την παρουσία τους στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες.

«Σίγουρα το να εκπροσωπούμε την Ελλάδα σε ένα Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι για εμάς μεγάλη τιμή που μας γεμίζει με ικανοποίηση αλλά και ευθύνη. Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε σημαντικούς αθλητές και αθλήτριες και ομάδες που προετοιμάζονται μήνες για αυτό το γεγονός. Ωστόσο έχουμε μεγάλη όρεξη και πάθος για διάκριση και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να έχουμε μια καλή παρουσία, και γιατί όχι και μια κορυφαία θέση. Πρώτος στόχος είναι η πρόκριση στους 6 της διοργάνωσης και από εκεί και πέρα όσο ψηλότερα μπορέσουμε.»Γιατί το ποδόσφαιρο παίζεται κι αλλιώς...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.featherball.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δημιουργία και Συντήρηση Mindwind | Συνεργασία Web Premium Links