Ελληνική Ομοσπονδία Ποδόσφαιρου Φτερού
Καλωσήρθατε στην Επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοπτέρισης

Το Ποδόσφαιρο Φτερού (Shuttlecock) ή Ποδοπτέριση στην Ελληνική, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ευρώπη στην Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936. Όμως πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να ιδρυθεί η πρώτη λέσχη Ποδοπτέρισης στη Γερμανία το 1989. Ακολούθησαν η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα με αρκετά σωματεία που ψυχαγωγούνταν με αυτό το άθλημα-παιχνίδι που εξασκούσε τα αντανακλαστικά, τη συγκέντρωση και τη ταχύτητά των αθλητών. Η εξάπλωση του αθλήματος ήταν τέτοια που το 1999 ιδρύεται στο Βιετνάμ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Φτερού (International Shuttlecock Federation, ISF) και διεξάγεται το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από 20 χρόνια ανεπίσημων διοργανώσεων, τοπικών και Ασιατικών Πρωταθλημάτων.

7ο Παγκόσμιο στο Βιετνάμ

Η οργανωτική επιτροπή για το 7ο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ποδοπτέρισης στο Βιετνάμ μετέφερε την ημερομηνία διεξαγωγής του από τον Ιούλιο τον Σεπτέμβριο. Αυτό το γεγονός δημιουργεί ακόμη ένα πρόβλημα μαζί με το οικονομικό αδιέξοδο για την Ελληνική συμμετοχή, η οποία όπως όλα δείχνουν δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σε αυτή την πρόκληση, αφού απέστειλε αρνητική απάντηση προς την παγκόσμια Ομοσπονδία και τη Γραμματεία των Διοργανωτών.

Λυπούμαστε πολύ για αυτή την έκβαση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Όμως εκτός από το μεγάλο κόστος για τα Ελληνικά δεδομένα, μετάβασης της Ελληνικής ομάδας στο Βιετνάμ, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το πρόβλημα του ξεκινήματος της σχολικής χρονιάς, αλλά και των αθλητών που έχουν ήδη βεβαρημένες διδασκαλικές υποχρεώσεις. Ήδη ενημερώσαμε την Παγκόσμια Ομοσπονδία για τη μη συμμετοχή μας σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της ΕΟΠΦ κύριος Παπαβασιλείου Σπύρος και συμπλήρωσε. Η φετινή σαιζόν δυστυχώς είναι η δυσκολότερη μέχρι σήμερα για την Ελληνική Ποδοπτέριση και για να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε, πήραμε την απόφαση να μην συμμετέχουμε σε κάποια Ευρωπαϊκή ή Παγκόσμια διοργάνωση για τουλάχιστον ένα έτος. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει και θα το καταφέρουμε.Γιατί το ποδόσφαιρο παίζεται κι αλλιώς...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.featherball.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δημιουργία και Συντήρηση Mindwind | Συνεργασία Web Premium Links