Ελληνική Ομοσπονδία Ποδόσφαιρου Φτερού
Καλωσήρθατε στην Επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοπτέρισης

Το Ποδόσφαιρο Φτερού (Shuttlecock) ή Ποδοπτέριση στην Ελληνική, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ευρώπη στην Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936. Όμως πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να ιδρυθεί η πρώτη λέσχη Ποδοπτέρισης στη Γερμανία το 1989. Ακολούθησαν η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα με αρκετά σωματεία που ψυχαγωγούνταν με αυτό το άθλημα-παιχνίδι που εξασκούσε τα αντανακλαστικά, τη συγκέντρωση και τη ταχύτητά των αθλητών. Η εξάπλωση του αθλήματος ήταν τέτοια που το 1999 ιδρύεται στο Βιετνάμ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Φτερού (International Shuttlecock Federation, ISF) και διεξάγεται το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από 20 χρόνια ανεπίσημων διοργανώσεων, τοπικών και Ασιατικών Πρωταθλημάτων.

Τελετή Βραβεύσεων 2013 - 2014

Το πρωί της Κυριακής 14 Δεκεμβρίου, 2014 ολοκληρώθηκε με την επίσημη τελετή των απονομών και η λήξη της αγωνιστικής χρονιάς. Στις 10.30 στο Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, της Νέας Χαλκηδόνας το οποίο ήταν έτοιμο για τη μεγάλη γιορτή της Ελληνικής Ποδοπτέρισης, σε εορταστική ατμόσφαιρα, οι παρευρισκόμενοι υποδέχτηκαν τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Π.Φ. κύριο Σταυρίδη Ιορδάνη, τον Αντιπρόεδρο της Ε.Ο.Π.Φ. κύριο Παπαβασιλείου Σπύρο, τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων κύριο Σπυρόπουλο Χρήστο και Μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, που τίμησαν με τη παρουσία τους, τους αθλητές και τις αθλήτριες μας.

Τελετή Απονομών 2013 - 2014


Την τελετή άνοιξε ο άνθρωπος που έφερε τη Ποδοπτέριση στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Π.Φ. κύριος Σταυρίδης, ο οποίος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό προς όλους τους παρευρισκόμενους ευχαριστώντας τους Αθλητές και τις Αθλήτριες για την συμμετοχή τους και την προσπάθεια που καταβάλλουν για την προώθηση του Αθλήματος. Στη συνέχεια κάλεσε τους Κυρίους Παπαβασιλείου, Σπυρόπουλο και Κωστόπουλο Μέλη του Δ.Σ. να παραδώσουν τα Κύπελλα, τα Μετάλλια και τα αναμνηστικά στους Νικητές του Μονού ανδρών, του Μονού Γυναικών, του Διπλού Ανδρών του Διπλού Γυναικών, του Ομαδικού Ανδρών και του Ομαδικού Γυναικών και του Διπλού Μικτού. Με την ολοκλήρωση και πριν την ανακήρυξη του Πρωταθλητή Ελλάδος για τη σαιζόν 2013-2014 ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας, ευχαρίστησε προσωπικά, το Διαιτητή κύριο Δελή Κώστα για την παρουσία του και τη συνεχή προσπάθεια του για τη σωστή και δίκαιη διεξαγωγή των αγώνων και τον βράβευσε. Στη συνέχεια βραβεύτηκε ο Σταυρίδης Στυλιανός όχι μόνον σαν ο πολυτιμότερος παίκτης της περιόδου στην Ελλάδα αλλά και σαν ο άνθρωπος που προσπάθησε πιο σκληρά από όλους για να βοηθήσει το άθλημα στις δυσκολότερες μέρες του.

Στη συνέχεια ο Διεθνής του Α.Ο. Μεταμόρφωσης Σταυρίδης μαζί με τους Καπατσούλια Παναγιώτη και Χαντζή Αριστοτέλη παραλάβανε ένα ακόμη βραβείο από τα χέρια των Μελών του Δ.Σ. για τη προσπάθεια που κατέβαλλαν στην ανάδειξη της Ελληνικής Ποδοπτέρισης στο εξωτερικό ακόμη μία φορά.

Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Π.Φ. Κύριος Παπαβασιλείου Σπύρος απηύθυνε ένα μικρό χαιρετισμό προς τους τρεις Διεθνείς, πριν τη βράβευση τους λέγοντας: Οι τρεις Αθλητές που βραβεύουμε σήμερα με ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης, εκπροσώπησαν την Ελληνική Ποδοπτέριση και έκαναν τις υπόλοιπες ομάδες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας να θυμηθούν το λόγο που η Ελλάδα θεωρείται μεγάλη δύναμη στο Σάτλκοκ. Οι αθλητές, Σταυρίδης, Καπατσούλιας και Χαντζής είναι η αιτία που σήμερα συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερο κέφι και διάθεση καθώς επίσης είναι και η αιτία που όλοι εμείς αισθανόμαστε υπερήφανοι.

Ο Πρόεδρος κύριος Σταυρίδης, συνεχίζοντας, κάλεσε κοντά του τους Αθλητές της Καλλιθέας Κατοίκο Πάνο και Γουργούρα Νίκο και τους βράβευσε για την πολυετή και ενεργή παρουσία τους μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο αλλά και το αγωνιστικό τους πνεύμα και την ευγενή τους άμιλλα. Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των βραβεύσεων κλήθηκαν οι 6 κορυφαίες ομάδες με τη σειρά που κατέκτησαν στο Πρωτάθλημα να σηκωθούν στο κέντρο του γηπέδου. Έτσι λοιπόν οι Αθλήτριες και οι Αθλητές του Α.Σ. Άνεμος Ηλιούπολης, του Α.Σ. Καλλιθέας, του Α.Σ. Φοίνικας Πύργου, του Α.Σ. Νοτίου Ελλάδος Αμαλιάδας, ο Α.Ο. Μεταμόρφωσης υποδέχτηκαν τον Πρωταθλητή Ελλάδος για το 2013 -2014 την ομάδα του Α.Σ. Αρτέμιδας.

Τελετή Απονομών 2013 - 2014


Ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Φτερού κύριος Παπαβασιλείου Σπύρος παρέδωσε τη κούπα του Πρωταθλητή Ελλάδος της Αγωνιστική Ποδοπτέρισης στον Αρχηγό της ομάδας της Λούτσας Κοκκάλα Λάμπρο μέσα σε ένα καταιγισμό χειροκροτημάτων και επιφωνήσεων λέγοντας:

«Είσαστε η Καλύτερη ομάδα Ποδοπτέρισης στην Ελλάδα κι εύχομαι να ανεβάσετε το άθλημα μας σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο. Εκ Μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Φτερού σας Απονέμω το Κύπελλο του Πρωταθλητή Ελλάδας 2013 -2014».

Τελετή Απονομών 2013 - 2014


Μετά τη λήξη της τελετής βράβευσης και πριν την αποχώρηση από το γήπεδο ο κύριος Σπυρόπουλος Χρήστος Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ε.Ο.Π.Φ. δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Το πρόσφατο παρελθόν παρά το γεγονός πως μας έχει προκαλέσει στενόχωρα συναισθήματα, μας έχει επίσης θωρακίσει και πεισμώσει, όλους, όσους αγαπήσαμε αυτό το εκπληκτικό και μοναδικό άθλημα. Ήταν μια περίοδος αρκετά δύσκολη για όλη την οικογένεια της Ελληνικής Ποδοπτέρισης. Έχουμε πέσει κι εμείς θύμα της οικονομικής κρίσης, μιας και είμαστε αυτο-χρηματοδοτούμενοι. Βάλαμε όμως τα πράγματα επιτέλους σε μία τάξη και τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα των πολλών χρόνων σκληρής δουλειάς.

Υπήρξαν κάποιοι, που με τη στάση τους και τις συμπεριφορές τους λίγο έλειψε να διαλύσουν αυτό το όνειρο που λέγεται Ελληνική Ποδοπτέριση, όμως όχι μόνο δεν τα κατάφεραν αλλά μας έκαναν πιο συγκεντρωμένους στο σκοπό μας και τους ευχαριστούμε για αυτό. Τελικά εκείνοι είναι, που δεν μπορούν να καταλάβουν πως μόνο με σοβαρή προσπάθεια, χωρίς υποκρισία, χωρίς να προσπαθείς να καταστρέψεις το κόπο και το έργο των άλλων, ούτε να καπηλεύεσαι τις γνωριμίες τους και τις δικές τους προσπάθειες, μπορείς τελικά να τα καταφέρεις να είσαι άξιος και αληθινός.

Ας το κατανοήσετε επιτέλους κύριοι, πως ότι κάνατε, το κάνατε. Είσαστε εκτός και θα παραμείνετε εκτός, γιατί απλά δεν αξίζετε να είσαστε μαζί μας. Και για την ακρίβεια, ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Αυτοί που πραγματικά αγαπάνε τη Ποδοπτέριση δεν έχουν καμία σχέση με εσάς....
»

Τελετή Βραβεύσεων 2013 - 2014 Τελετή Βραβεύσεων 2013 - 2014

Τελετή Βραβεύσεων 2013 - 2014 Τελετή Βραβεύσεων 2013 - 2014

Τελετή Βραβεύσεων 2013 - 2014 Τελετή Βραβεύσεων 2013 - 2014Γιατί το ποδόσφαιρο παίζεται κι αλλιώς...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.featherball.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δημιουργία και Συντήρηση Mindwind | Συνεργασία Web Premium Links