Ελληνική Ομοσπονδία Ποδόσφαιρου Φτερού
Καλωσήρθατε στην Επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοπτέρισης

Το Ποδόσφαιρο Φτερού (Shuttlecock) ή Ποδοπτέριση στην Ελληνική, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ευρώπη στην Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936. Όμως πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να ιδρυθεί η πρώτη λέσχη Ποδοπτέρισης στη Γερμανία το 1989. Ακολούθησαν η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα με αρκετά σωματεία που ψυχαγωγούνταν με αυτό το άθλημα-παιχνίδι που εξασκούσε τα αντανακλαστικά, τη συγκέντρωση και τη ταχύτητά των αθλητών. Η εξάπλωση του αθλήματος ήταν τέτοια που το 1999 ιδρύεται στο Βιετνάμ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Φτερού (International Shuttlecock Federation, ISF) και διεξάγεται το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από 20 χρόνια ανεπίσημων διοργανώσεων, τοπικών και Ασιατικών Πρωταθλημάτων.

Προκύρηξη Πρωταθλήματος Ποδοπτέρισης 2013

Η αναμονή για όλες τις ομάδες Μέλη της Ε.Ο.Π.Φ. τέλειωσε, αφού το Φετινό Πρωτάθλημα της Αγωνιστικής Ποδοπτέρισης ξεκινάει. Σήμερα η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Φτερού [ΕΟΠΦ], σύμφωνα με τις διατάξεις και τις τροποποιήσεις του Ν.2725/1999, τις διατάξεις του καταστατικού, του εσωτερικού κανονισμού και των διεθνών κανονισμών της ISF, έκδωσε τη Προκήρυξη του Πρωταθλήματος ΕΟΠΦ 2013. Αναλυτικά η προκύρηξη αναφέρει:

Σύμφωνα με την απόφαση 59/2012 της 12ης Σεπτεμβρίου, 2012, του Διοικητικού Συμβουλίου, σας γνωρίζουμε ότι η ΕΟΠΦ αναλαμβάνει την διοργάνωση του Πρωταθλήματος ΕΟΠΦ 2013.

Συμμετοχή

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία μέλη της ΕΟΠΦ.

Κάθε σωματείο μπορεί να συμμετέχει με μία ομάδα ανδρών (το πολύ πέντε αθλητές) και μία ομάδα γυναικών (το πολύ τέσσερις αθλήτριες), εκτός από τον πρωταθλητή, που όπως ορίζεται από την ISF και την SFE, εάν το επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει με δύο ομάδες.

Οι αθλητές που θα συμμετέχουν είναι αυτοί που θα δηλωθούν από την αρχή στο ειδικό έντυπο για το κάθε σωματείο.

Κάθε σωματείο, που αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα επιτρέπεται να χρησιμοποιεί στο Πρωτάθλημα μέχρι δυο (2) αλλοδαπούς αθλητές. Υπήκοοι κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα δύνανται να συμμετέχουν στους αγώνες.

Αγώνες – Κατηγορίες

Οι κατηγορίες των αγώνων θα είναι:

• Ομαδικό ανδρών
• Διπλό ανδρών
• Μονό ανδρών
• Ομαδικό γυναικών
• Διπλό γυναικών
• Μονό γυναικών
• Διπλό Μικτό

Τόπος και χρόνος διεξαγωγής των αγώνων

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 και θα λήξει την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013, όπως αναλυτικά αναφέρονται στον ημερολογιακό πίνακα.

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο γήπεδο Γ. Χαραλαμπόπουλος, στη Νέα Χαλκηδόνα.

Ο κάθε σύλλογος είναι υπεύθυνος για τους αθλητές του όσο αφορά την μεταφορά και την παραμονή τους στο χώρο.

Τρόπος Διεξαγωγής

Όλοι οι αγώνες ξεκινούν στις 10.00 το πρωί. Οι ομάδες και οι επίσημοι μπορούν να προσέρχονται στο γήπεδο μετά τις 9.30.

Η Είσοδος στους φιλάθλους θα επιτρέπεται μετά τις 09.30 η ώρα.

Σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος όλων των κατηγοριών τα σετ θα λήγουν στους εικοσιένα (21) πόντους εκτός του αποφασιστικού σετ το οποίο θα λήγει στους δεκαπέντε (15) πόντους.

Για τους αγώνες κατάταξης τα σετ θα λήγουν στους δεκαπέντε (15) πόντους και το αποφασιστικό σετ το οποίο θα λήγει στους έντεκα (11) πόντους.

Η βαθμολογία των αγώνων θα έχει ως εξής:

Κάθε ομάδα σε κάθε Νίκη κατακτά 3 βαθμούς, ενώ η ηττημένη ομάδα κατακτά 1 βαθμό.

Για τον καταρτισμό του τελικού πίνακα του πρωταθλήματος θα υπολογιστεί το σύνολο των βαθμών από τις νίκες που πέτυχε το κάθε σωματείο σε κάθε κατηγορία που συμμετείχε.

Πρωταθλητής σύλλογος, ανακηρύσσεται το σωματείο με τις περισσότερες νίκες ανά κατηγορία.

Μηδενισμός ομάδων

Μία ομάδα μηδενίζεται στις παρακάτω περιπτώσεις:

• Όταν μια ομάδα δεν προσέρχεται στον αγώνα (εννοείται ομάδα που έχει δηλωθεί εξ αρχής ότι υπάρχει στην κατηγορία της).

• Όταν, κατά τη διάρκεια αγώνα, διαγωνιζόμενη ομάδα αποχωρήσει, για οποιαδήποτε λόγο.

• Όταν κατά την διάρκεια του αγώνα, επιχειρηθεί από φιλάθλους, παράγοντες και/ή αθλητές διαγωνιζόμενης ομάδας η δυσφήμηση και ο χλευασμός των αρχόντων του αγώνα, με πράξεις, που τείνουν, επίσης, στην δυσφήμηση του αθλήματος.

Έπαθλα

Θα απονεμηθούν κύπελλα στους πρώτους νικητές κάθε Κατηγορίας και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ειδικό έπαθλο θα απονεμηθεί στο Πρωταθλητή Σύλλογο μετά το τέλος του Πρωταθλήματος.

Δικαιώματα – ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

Η βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση των αγώνων του πρωταθλήματος γίνεται με την έγκριση της ΕΟΠΦ. (Επικοινωνήστε με τον αρμόδιο, για θέματα Προώθησης).

Η δημοσίευση του υλικού αυτού (φωτογραφίες, βίντεο) γίνεται μόνο με έγγραφη άδεια της ΕΟΠΦ.

Η είσοδος των θεατών είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Τήρηση νόμων – Κανονισμών

Τα σωματεία υποχρεούνται να σέβονται και να τηρούν όλα, όσα ορίζονται στις διατάξεις των Νόμων, των Εγκυκλίων, του Καταστατικού, των Κανονισμών και των Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων.

Η παράβαση των όσων ορίζει η προηγούμενη παράγραφος συνεπάγεται, για το υπαίτιο σωματείο, σε όσα καθορίζονται στις επί μέρους διατάξεις, που παραβιάζονται.

Τα αθλητικά παραπτώματα, κάθε κατηγορίας και οι παραβάσεις των διατάξεων του Καταστατικού, των Κανονισμών της Ομοσπονδίας και των Προκηρύξεων των Πρωταθλημάτων, που σημειώνονται, με αφορμή τη διεξαγωγή αγώνων, επίσημου ή φιλικού χαρακτήρα καθώς και οι έννομες συνέπειες αυτών, προβλέπονται από τις διατάξεις, που αποτελούν το Πειθαρχικό Δίκαιο της ΕΟΠΦ.

Ισχύουν, επίσης, παράλληλα και εφαρμόζονται οι διατάξεις, που προβλέπουν επιβολή ποινών και περιλαμβάνονται σε άλλα άρθρα των Κανονισμών ή των Αθλητικών Νόμων.

Αρμόδια όργανα, για την επιβολή ποινών, πρωτοβάθμια, είναι το Δ.Σ. της ΕΟΠΦΓιατί το ποδόσφαιρο παίζεται κι αλλιώς...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.featherball.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δημιουργία και Συντήρηση Mindwind | Συνεργασία Web Premium Links