Ελληνική Ομοσπονδία Ποδόσφαιρου Φτερού
Καλωσήρθατε στην Επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοπτέρισης

Το Ποδόσφαιρο Φτερού (Shuttlecock) ή Ποδοπτέριση στην Ελληνική, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ευρώπη στην Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936. Όμως πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να ιδρυθεί η πρώτη λέσχη Ποδοπτέρισης στη Γερμανία το 1989. Ακολούθησαν η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα με αρκετά σωματεία που ψυχαγωγούνταν με αυτό το άθλημα-παιχνίδι που εξασκούσε τα αντανακλαστικά, τη συγκέντρωση και τη ταχύτητά των αθλητών. Η εξάπλωση του αθλήματος ήταν τέτοια που το 1999 ιδρύεται στο Βιετνάμ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Φτερού (International Shuttlecock Federation, ISF) και διεξάγεται το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από 20 χρόνια ανεπίσημων διοργανώσεων, τοπικών και Ασιατικών Πρωταθλημάτων.

Η Εθνική ομάδα του 2012

Ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί οι παίκτες και οι παίκτριες της Εθνικής Ελλάδος για το 2012. Η αποστολή είναι έτοιμη κι ετοιμάζει τις βαλίτσες της για να ταξιδέψει στο Královský Chlmec, της Σλοβακίας από τις 13 έως τις 16 Αυγούστου 2012, για το 5ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοπτέρισης, στο οποίο η «επίσημη αγαπημένη» θα διεκδικήσει μια θέση μέσα στην κορυφαία 6άδα της Ευρώπης.

Η Εθνική Ελλάδας, στηρίχτηκε σε παίκτες από τον Α.Ο. Μεταμόρφωσης, Α.Σ.Σ.Γ.Κ. Νοτίου Ελλάδος, Α.Σ.Φ.Γ.Τ. Φοίνικας και Α.Σ. Αρτέμιδας και σε παίκτριες από τον Α.Ο. Μεταμόρφωσης, Α.Σ. Αρτέμιδας και Α.Σ. Λύκοι.

Τι εικόνα παρουσίασαν κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν οι εκλεκτοί των Ομοσπονδιακών τεχνικών για να κερδίσουν μια θέση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα;

Σταυρίδης Στυλιανός
Σταυρίδης Στυλιανός | Α.Ο. Μεταμόρφωσης


Σταθερός στην Εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια. Ο κορυφαίος της Ελληνικής Ποδοπτέρισης, κατάφερε φέτος να κερδίσει σε κάθε κατηγορία που συμμετείχε και να φέρει την ομάδα του [Α.Ο. Μεταμόρφωσης] στη κορυφή του Ελληνικού Πρωταθλήματος.

Κοκκάλας Λάμπρος
Κοκκάλας Λάμπρος | Α.Σ. Αρτέμιδας


Ο Αρχηγός της Εθνικής. Μεγάλη αγωνιστική εμπειρία και σταθερή απόδοση. Φέτος έκανε μια πολύ δυνατή πορεία και κατάφερε μαζί με την ομάδα του [Α.Σ. Αρτέμιδας] να κατακτήσει αρκετές πρωτιές. Ωστόσο, στα 30 του χρόνια, έχει την ευκαιρία να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν.

Γιαννακόπουλος Κώστας
Γιαννακόπουλος Κώστας | Α.Σ. Αρτέμιδας


Ο μικρός της ομάδας του Α.Σ. Αρτέμιδας, έκανε φέτος το ντεμπούτο του και άφησε τις καλύτρες εντυπώσεις σε όλους. Παρά το γεγονός πως δεν έχει συμμετέχει σε ευρωπαϊκά ματς, ο 17χρονος παίκτης είναι μαχητικός και σίγουρα θα δυσκολέψει κάθε αντίπαλο.

Χαντζής Αριστοτέλης
Χαντζής Αριστοτέλης | Α.Σ.Σ.Γ.Κ. Νοτίου Ελλάδας


Το πολύ καλό του καρφί και η καλή του άμυνα είναι αυτά που τον έκαναν να ξεχωρίσει φέτος. Στην πρώτη χρονιά του στο Πρωτάθλημα, οδήγησε την ομάδα του [Α.Σ.Σ.Γ.Κ. Νοτίου Ελλάδος] στη 3η θέση του Ελληνικού πρωταθλήματος. Υπήρχαν ματς που σήκωσε στις πλάτες του την ομάδα, αποδεικνύοντας τη σταθερά ανοδική πορεία της καριέρας του.

Σταυράκος Μάριος
Σταυράκος Μάριος | Α.Σ.Φ.Γ.Τ. Φοίνικας


Ο έμπειρος παίκτης του Α.Σ.Φ.Γ.Τ. Φοίνικας είχε μια πολύ καλή χρονιά. Ένας από τους πιο φιλότιμους Έλληνες παίκτες. Έβαλε και αυτός το λιθαράκι του στην πορεία της ομάδας του στην κατάκτηση της 4ης θέσης, ενώ έδειξε πολύ καλά δείγματα στο Γαλλικό Όπεν το Μάϊο.

Κόλλιας Κώστας
Κόλλιας Κώστας | Α.Σ.Σ.Γ.Κ. Νοτίου Ελλάδας


Από τους καλύτερους παίκτες του Α.Σ.Σ.Γ.Κ. Νοτίου Ελλάδος. Ο Έλληνας άσος είναι πολύ δυναμικός και η καλή του άμυνα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του. Οι καλές και αξιόπιστες μπαλιές του δείχνουν μεγάλη κλάση παίκτη. Μπορεί να μην είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αλλά και φέτος έδωσε το 100% των δυνατοτήτων του σε κάθε παιχνίδι για να βοηθήσει την ομάδα του.

Καπατσούλιας Παναγιώτης
Καπατσούλιας Παναγιώτης | Α.Σ.Σ.Γ.Κ. Νοτίου Ελλάδας


Η πιο ηγετική σεζόν στην καριέρα του. Πήρε από το χέρι τον Α.Σ.Σ.Γ.Κ. Νοτίου Ελλάδος και τον οδήγησε στις κορυφαίες ομάδες της Ελληνικής Ποδοπτέρισης ξανά μετά από αρκετά χρόνια. Στο Γαλλικό Όπεν το Μάιο του 2012 έδειξε τις αγωνιστικές του ικανότητες και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Αντωνίου Ευσταθία
Αντωνίου Ευσταθία | Α.Σ. Λύκοι


Αυτή η χρονιά ήταν η ίσως από τις καλύτερες στην καριέρα της. Τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Η αθλήτρια του Α.Σ. Λύκοι βελτιώθηκε αισθητά σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα πολλοί να την θεωρούν μια από τις κορυφαίες παίκτριες στην Ευρώπη.

Τσαμουταλίδη Σταματίνα
Τσαμουταλίδη Σταματίνα | Α.Ο. Μεταμόρφωσης


Έμπειρη αθλήτρια με συμμετοχές εντός και εκτός Ελλάδας. Τα τελευταία παιχνίδια που πραγματοποίησε εκτόξευσαν τις μετοχές της στο χρηματιστήριο της Ποδοπτέρισης. Παρά τα λίγα παιχνίδια, πρωταγωνίστησε σε όλα τα κρίσιμα ματς που έκριναν τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας για τον Α.Ο. Μεταμόρφωσης.

Σταυρίδη Ελένη
Σταυρίδη Ελένη | Α.Σ. Αρτέμιδας


Κύριο μέλημά της δεν είναι μόνο το σκοράρισμα, αλλά το πως θα οργανώσει την ομάδα. Η ωριμότητα στο παιχνίδι της βοηθάει σε πολλούς τομείς και ήταν καταλυτική για την κατάκτηση της κορυφαίας θέσης στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Η αθλήτρια του Α.Σ. Αρτέμιδας διατήρησε και φέτος τα χαρακτηριστικά που την καθιέρωσαν και έδειξε για ακόμη μια φορά πως είναι πολυδιάστατη.

Γιαννακοπούλου Άννα
Γιαννακοπούλου Άννα | Α.Σ. Αρτέμιδας


Η μικρή 14χρονη του Α.Σ. Αρτέμιδας έκανε μια μεγάλη εμφάνιση στο φετινό Πρωτάθλημα. Πολύ καλή σε αμυντικό αλλά και επιθετικό ρόλο, πλαισίωσε τη αρχηγό της ομάδας Σταυρίδη και στάθηκε επάξια απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Η νεαρή αθλήτρια έχει μέλλον και σύντομα θα τη δούμε να είναι στην κορυφή της Ελληνικής Ποδοπτέρισης.

Αντάρη Κωνσταντίνα
Αντάρη Κωνσταντίνα | Α.Ο. Μεταμόρφωσης


Η μικρή 14χρονη του Α.Ο. Μεταμόρφωσης έκανε το ντεμπούτο της στο φετινό Πρωτάθλημα. Ένα μικρό αστέρι το οποίο θα λάμψει πολύ σύντομα. Οι εκπληκτικές της εμφανίσεις την έφεραν μέσα στη κορυφαία τριάδα των Ελληνίδων για το 2012, ενώ μαζί με την ομάδα της κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας.

Αντάρη Κωνσταντίνα
Αντάρη Έφη | Α.Σ. Αρτέμιδας


Η Αντάρη του Α.Σ. Αρτέμιδας είναι από τις παίκτριες που δουλεύουν αργά αλλά σταθερά. Έδειξε δείγματα πολύ καλής παίκτριας στο φετινό Πρωτάθλημα και με την ομάδα της κατέκτησαν τίτλους και τη 2η θέση στο φετινό Πρωτάθλημα.Γιατί το ποδόσφαιρο παίζεται κι αλλιώς...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.featherball.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δημιουργία και Συντήρηση Mindwind | Συνεργασία Web Premium Links