Ελληνική Ομοσπονδία Ποδόσφαιρου Φτερού
Καλωσήρθατε στην Επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοπτέρισης

Το Ποδόσφαιρο Φτερού (Shuttlecock) ή Ποδοπτέριση στην Ελληνική, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ευρώπη στην Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936. Όμως πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να ιδρυθεί η πρώτη λέσχη Ποδοπτέρισης στη Γερμανία το 1989. Ακολούθησαν η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα με αρκετά σωματεία που ψυχαγωγούνταν με αυτό το άθλημα-παιχνίδι που εξασκούσε τα αντανακλαστικά, τη συγκέντρωση και τη ταχύτητά των αθλητών. Η εξάπλωση του αθλήματος ήταν τέτοια που το 1999 ιδρύεται στο Βιετνάμ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Φτερού (International Shuttlecock Federation, ISF) και διεξάγεται το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από 20 χρόνια ανεπίσημων διοργανώσεων, τοπικών και Ασιατικών Πρωταθλημάτων.

Μονά Ανδρών 2013

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η κατηγορία του μονού ανδρών, η οποία προσέφερε συναρπαστικές αναμετρήσεις και ήταν ουσιαστικά μία μάχη γοήτρου για όλους τους συλλόγους και τους αθλητές.

Με τον Αττικό ουρανό συννεφιασμένο, οι αθλητές έφτασαν στο γήπεδο Ι. Χαραλαμπόπουλος στη Νέα Χαλκηδόνα συνοδεία των προπονητών τους από νωρίς το πρωί, μαζί με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Εκπλήξεις δεν υπήρχαν σε αυτή την αγωνιστική, εκτός της επιτυχίας του Α.Σ. Φοίνικας του Πύργου, με τον Αγραπίδη Παναγιώτη που κατέκτησε τη 2η θέση, νικώντας τον Γιαννακόπουλο της Αρτέμιδας.

Τα παιχνίδια ήταν θεαματικά και ίσως καλύτερα από κάθε αγωνιστική αυτής της κατηγορίας.

Πρωταθλητής 2012, στην κατηγορία του Μονού Ανδρών είναι ο Αθλητικός Όμιλος Μεταμόρφωσης "Τίγρης και Δράκος" με τον αθλητή Σταυρίδη Στυλιανό.

Στη 2η θέση η ομάδα του Α.Σ. Φοίνικας του Πύργου με τον αθλητή Αγραπίδη Παναγιώτη.

Στη 3η θέση η ομάδα του Αθλητικού Συλλόγου Αρτέμιδας με τον αθλητή Γιαννακόπουλο Κώστα.

Τελική βαθμολογία και κατάταξη στα Μονά Ανδρών

1. A.O. Μεταμόρφωσης [33]

2. Α.Σ. Φοίνκας [29]

3. Α.Σ. Αρτέμιδας [31]

4. Α.Σ.Σ.Γ.Κ. Νοτίου Ελλάδος [25]

5. Α.Σ. Φίδι & γερανός [23]

6. Α.Σ. Καλλιθέας [20]

7. Α.Σ. Άνεμος [19]

8. Α.Σ.Γ.Σ.Κ. Μυγδονία [19]

9. Α.Σ. Λύκοι [15]

10. Α.Σ.Γ.Σ.Κ. Μυγδονία [15]

11. Α. Σ. Κόκκινος Φοίνικας [15]

12. Α.Ο. Βου Σου Κβουάν [13]Γιατί το ποδόσφαιρο παίζεται κι αλλιώς...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.featherball.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δημιουργία και Συντήρηση Mindwind | Συνεργασία Web Premium Links