Ελληνική Ομοσπονδία Ποδόσφαιρου Φτερού
Καλωσήρθατε στην Επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοπτέρισης

Το Ποδόσφαιρο Φτερού (Shuttlecock) ή Ποδοπτέριση στην Ελληνική, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ευρώπη στην Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936. Όμως πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να ιδρυθεί η πρώτη λέσχη Ποδοπτέρισης στη Γερμανία το 1989. Ακολούθησαν η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα με αρκετά σωματεία που ψυχαγωγούνταν με αυτό το άθλημα-παιχνίδι που εξασκούσε τα αντανακλαστικά, τη συγκέντρωση και τη ταχύτητά των αθλητών. Η εξάπλωση του αθλήματος ήταν τέτοια που το 1999 ιδρύεται στο Βιετνάμ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Φτερού (International Shuttlecock Federation, ISF) και διεξάγεται το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από 20 χρόνια ανεπίσημων διοργανώσεων, τοπικών και Ασιατικών Πρωταθλημάτων.

1ο Ιταλικό Όπεν Ποδοπτέρισης

Η επίσημη πρόσκληση για το 1ο Ιταλικό Open Ποδοπτέρισης, έφτασε στη Γραμματεία της Ε.Ο.Π.Φ. από τους Ιταλούς διοργανωτές και το πρόεδρο της κύριο Λούκα Αλεσαντρίνι.

Το Ιταλικό Open που διοργανώνεται από την Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοπτέρισης θα έχει διπλά αντρικά και μικτά μόνο και θα φιλοξενηθεί στο στάδιο Περτίνι Φαλκόνε, στη Ρώμη από την 31η του Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2014. Η φιλοξενία των αθλητών θα γίνει στο πανεπιστημιακό Campus X.

Όλες οι χώρες ζητείται να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 15 Αυγούστου 2014. Η προθεσμία της τελικής καταχώρησης είναι η 15η Σεπτεμβρίου 2014.

Επικοινωνία: Italian Shuttlecock Federation
Via San Luca, 33 – 00060
Capena (RM) Italy
http://www.fishu.itΓιατί το ποδόσφαιρο παίζεται κι αλλιώς...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.featherball.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δημιουργία και Συντήρηση Mindwind | Συνεργασία Web Premium Links