Ελληνική Ομοσπονδία Ποδόσφαιρου Φτερού
Καλωσήρθατε στην Επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοπτέρισης

Το Ποδόσφαιρο Φτερού (Shuttlecock) ή Ποδοπτέριση στην Ελληνική, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ευρώπη στην Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936. Όμως πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να ιδρυθεί η πρώτη λέσχη Ποδοπτέρισης στη Γερμανία το 1989. Ακολούθησαν η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα με αρκετά σωματεία που ψυχαγωγούνταν με αυτό το άθλημα-παιχνίδι που εξασκούσε τα αντανακλαστικά, τη συγκέντρωση και τη ταχύτητά των αθλητών. Η εξάπλωση του αθλήματος ήταν τέτοια που το 1999 ιδρύεται στο Βιετνάμ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Φτερού (International Shuttlecock Federation, ISF) και διεξάγεται το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από 20 χρόνια ανεπίσημων διοργανώσεων, τοπικών και Ασιατικών Πρωταθλημάτων.

1ο Ιταλικό Όπεν Ποδοπτέρισης

1ο Ιταλικό Όπεν Ποδοπτέρισης


Το 1ο Ιταλικό Όπεν Ποδοπτέρισης, ολοκληρώθηκε με πολλές συμμετοχές και πολύ ωραίες αναμετρήσεις. 25 ομάδες από τις 6 χώρες που συμμετείχαν πρόσφεραν ένα ξεχωριστό θέαμα το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Νοεμβρίου στο στάδιο Περτίνι Φαλκόνε, στη Ρώμη.

Η Ελληνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου φτερού, συμμετείχε σε αυτή τη διοργάνωση τιμώντας την επίσημη πρόσκληση της Ιταλικής Ομοσπονδίας ποδοπτέρισης και του προέδρου της κυρίου Λούκα Αλεσαντρίνι, με τους Διεθνείς Καπατσούλια Παναγιώτη και Αριστοτέλη Χαντζή του Α.Σ.Σ.Γ.Κ. Νοτίου Ελλάδος και του Σταυρίδη Στυλιανού του Α.Ο. Μεταμόρφωσης.

Οι Έλληνες παίκτες με την εμπειρία τους και με αγωνιστική αποφασιστικότητα, κατάφεραν να κατακτήσουν την 9η θέση και να χειροκροτηθούν από όλους όσους παρακολούθησαν αυτή τους τη προσπάθεια. Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι που θεωρήθηκε από όλους σαν ένας μικρός τελικός, απέναντι στην ομάδα από το Παρίσι, η ψυχή των Ελλήνων παικτών, μετά από το 1ο χαμένο σετ, κατάφερε να κερδίσει το 2ο και το τάϊ μπρέϊκ και να περάσει στην 9η θέση της γενικής κατάταξης, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Ποδοπτέρισης σε Ευρωπαϊκό Όπεν, αποσπώντας τα χειροκροτήματα όλων των ομάδων.

Την αποστολή συνόδευσε ο πρωτεργάτης του αθλήματος στην Ελλάδα, πρόεδρος της Ε.Ο.Π.Φ. Κύριος Σταυρίδης Ιορδάνης.

Είναι πολύ θετικό το γεγονός πως χωρίς προπονήσεις, ουσιαστικά, στηριγμένοι μόνο στην εμπειρία και στο πείσμα τους, οι Σταυρίδης, Καπατσούλιας και Χαντζής, κατάφεραν να φέρουν πολύ καλά αποτελέσματα και να δείξουν πως η Ελληνική Ποδοπτέριση είναι ζωντανή και ισχυρή. Παρά το γεγονός πως υπήρξαν κάποιοι που θα ήθελαν να μην ισχύει αυτό, το πείσμα των Ελλήνων Διεθνών, έδωσε την απάντηση της προς όλους. Ουσιαστικά αυτή η εξέλιξη έδωσε σε όλους μας το σύνθημα για νέο ξεκίνημα το οποίο θα γίνει άμεσα. Συγχαρητήρια στα παιδιά που μας έκαναν υπερήφανους για ακόμη μια φορά και ίσως είναι η καταλληλότερη στιγμή για το μέλλον του αθλήματος που αγαπάμε. Δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Π.Φ. Κύριος Παπαβασιλείου Σπύρος.Γιατί το ποδόσφαιρο παίζεται κι αλλιώς...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.featherball.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δημιουργία και Συντήρηση Mindwind | Συνεργασία Web Premium Links